PUŠTANJE U FUNKCIJU ULIČNE RASVJETE U VRANJAKU

Preuzeto sa www.modrica.ba, 16.12.2011.Uz regionalni put u Vranjaku, 15. decembra 2011. godine pušteno je u funkciju 3 km ulične rasvjete. Događaju su prisustvovali Bojan Vidić, zamjenik načelnika opštine, Zdravko Todorović, upravnik RJ Modriča Elektro Doboj i brojni mještani ove dvije mjesne zajednice.

Radi se o investiciji od 20.000 KM. Inicijativu za ovu akciju pokrenuli su mještani mjesne zajednice Vranjak i Vranjak I. Nakon toga načelnik opštine je donio odluku da podrži ovu aktivnost. Ugrađeno je 65 rasvjetnih tijela u 3 km ulične rasvjete. Opština je učestvovala u finansiranju nabavke materijala. Potpisan je ugovor sa Elektrodistribucijom o snabdijevanju ulične rasvjete strujom, tako da će i troškovi mjesečne potrošnje biti finansirani od strane Opštine, kao što je i za cijelu uličnu rasvjetu na području opštine Modriča.

Bojan Vidić, zamjenik načelnika opštine u izjavi za medije je rekao: „Želim da izrazim zadovoljstvo što se večeras pušta u funkciju ulična rasvjeta u ove dvije mjesne zajednice. Dobijamo nešto što dosad nije bilo, nešto što će da uljepša ove dvije mjesne zajednice. Prvenstveno će da služi ljudima koji ovdje žive, zatim djeci koja idu u školu, kao i prolaznicima. Ovdje je i sportski poligon pored osnovne škole, a tu smo ove godine uspjeli da obezbijedimo još neke rekvizite, kao što su koševi. Ovom aktivnosti dobili smo novih 3 km ulične rasvjete. Vranjak je naselje koje velikim dijelom  gravitira uz regionalni put, tako da je veći dio domaćinstava biti obuhvaćen uličnom rasvjetom“.

„Rasvjeta će doprinijeti boljem kvalitetu života. Ja bih se ovom prilikom zahvalio Opštini Modriča koja je snijela troškove projekta, kao i izvođaču radova“, izjavio je mještanin Borislav Kojić.

„U saradnji sa Opštinom Modriča mi preferiramo unifikaciju ulične resvjete na području čitave opštine. Javnu rasvjetu ne samo što je lijepo vidjeti u nekom naseljenom mjestu, ona ima svoje i druge aspekte kao što je smanjeni broj saobraćajnih nesreća, ljudi se više druže... Veliko  je zadovoljstvo nama kao lokalnom snabdjevaču električne energije, što skoro svako naseljeno mjesto na području opštine dobija  elemente jedne urbane sredine“, rekao je Zdravko Todorović, upravnik RJ Modriča Elektro Doboj, izvođač radova.