Regionalna liga Republike Srpske - Centar
FKVRANJAK

Dobro došli na web prezentaciju FK "VRANJAK"

                               ULAZAK U DRUGU LIGU REPUBLIKE SRPSKE

                              BARAŽ REGIONALNE LIGE DOBOJ

 

VRANJAK ŠAMPION I NOVI DRUGOLIGAŠ

Vranjaka - Skugrić  3:1

Modriča, 18.6.2006. godine

Fudbaleri Vranjaka i Skugrića su bili prvaci dvije grupe treće fudbalsek lige RS na području PFS POR Doboj.Da bi se dobio šampion Posavsko-ozrenske regije i novi drugoligaš Srpske odigrana je utkamica "baraža" na neutralnom terenu u Modriči.

Strijelci: 0:1 Filipović u 27, 1:1 Prokopić u 30, 2:1 Slaviša S. Stojanović u 65, 3:1 Bojić u 90 minutu. Stadion FK Modirče, gledalca oko 500. Sudija Perica Ilić 8(Šamac), Žuti karton: Peranović (Skugrić)

Vranjak: Todić 7, Kojić 6, Milić 6, Stjepanović 6, Gajić 7, Prokopić 7(od 82.D.Stojanović -), S.Stojanović 6, Vidić 7, Vuković 6, S.S.Stojanović 8(od 80.Bojić -), Todorović 6(od 65.Lukić -).

Skugrić: Vujanić 7, Mićić 6, Vidaković 6, S.Marjanović 6, Đurđević 7, Č.Marjanović 6(od 77. Bogdanović -), Sajić 6, Simić 6, Tomić 5(od 58. Knežević 5), Filipović 7(od 72.Peranović -), Perić 6.

Igrač utakmice:Slaviša S. Stojanović 8 (Vranjak)

 

U izuzetno korektnoj i fer atmosferi fudbaleri Vranjaka su zasluženo slavili sa 3:1  i tako postigli svoj najveći uspjeh u 31 godini postojanja, plasman u Drugu ligu Srpske. Osim toga ovom pobjedom Vranjak je postao šampion PFS Ozrensko-posavske regije u Srpskoj.

Nakon početnih ispitivanja snaga u vođstvo su prvi došli Skugrićani. Sajić je pobjegao po desnoj strani, idelno poslužio samog Filipovića kome nije bilo teško do davede svoj tim u vođstvo. To kao da je trglo vranjačane koji pojačvaju pritisak na gol Vujanića i tri minute kasnije već je 1:1. Vidić odlično izvodi korner a najviši u skoku je Prokopić za izjednačenje.

Nakon nekoliko promašenih stopostonih prilika na obje strane u vođstvo Vranjak dolazi u 65 minuti. Najbolji igrač na terenu Slaviša S. Stojanović oduzima loptu Kneževiću pred njegovim golom i pogađa za 2:1. Na 3:1 povisio je rezervista  Bojić u sudijskoj nadoknadi.

Trebalo je puno odricanja da se stigne do ovakvog uspjeha.Čestitam svim igračima ali i našim mještanima čiju podršku imamo.Sada nam slijede mnogo veće priprem za start u višem rangu takmičenja jer ne želimo da samo jedno ljeto provedemo u Drgoj ligi Srpske.Pekao je Jerotija Janković predsjednik kluba.

Svi igrači su odlično odigrali utakmicu protiv Skugrića, međutim po opštim ocjenama najbolji igrač je Slaviša S. Stojanović, strijelac drugog gola i stalna opasnost za gol skugrićana.

Ovo je veliki uspjeh za naše selo.Sada nam predstoji da se dobro spremimo i da i dalje dostojno pretstavljamo Vranjak,kratak je bio posle utakmice Stojanović.

Pehar za najbolji tim Posavsko-ozrenske  regije kapiten Vranjaka Duško Gajić primio je iz ruku Save Popovića predsjedika RFS POR Doboj.I ekipi Skugirća je pripao pehar za drugo mjesto a kapitenu Predragu Periću pehar je uručio Slavoljub Popović član UO RFS POR Doboj.

                                   Vid Blagojević

 

  www.vranjak.net                                                            design by FKV